Saturday 26 January 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ

  Πολύτιμο και θρεπτικό γάλα, το ξέρουμε όλοι μας από την πρώτη μέρα της ζωής μας.Εύκολα όμως αλλοιώνεται και μολύνεται. Γι’ αυτό όταν αγοράζω γάλα από γαλακτοπωλεία και Σούπερ Μάρκετ προσέχω στις συσκευασίες να μην είναι φουσκωμένες, εάν έχουν καπάκι να μην έχει παραβιαστεί, και αν το κουτί είναι μεταλλικό να μην είναι σκουριασμένο. Ακόμα σε όλα τα είδη γάλακτος προσέχω τις παρακάτω πληροφορίες:



α)Ημερομηνία λήξεως του προϊόντος


β)Λιπαρά


γ)Τιμή του προϊόντος


δ)Βάρος


ε)Θρεπτικά συστατικά


στ)Τρόπος χρήσεως


 Εκτός από αυτά, οτιδήποτε μη φυσιολογικό στο χρώμα, στην μυρωδιά, στην ρευστότητα του γάλακτος πρέπει να μας κινεί υποψίες και να μην καταναλώνουμε το γάλα. Πρέπει δε το γάλα να είναι πάντα σε ψυγείο.

Σε ότι αφορά το τυρί, το κασέρι και όλα τα τυροκομικά προϊόντα ισχύουν τα ίδια όπως και στο γάλα. Δηλαδή να βλέπουμε τις πληροφορίες (σύνθεση του προϊόντος και στο είδος του γάλακτος που είναι φτιαγμένο το τυρί). Ακόμα πρέπει να προσέξουμε εάν το τυρί είναι αλλοιωμένο που διακρίνεται από την όψη της επιφάνειας του.

Τα ίδια ισχύουν και για τα γιαούρτια όπου επίσης προσέχουμε την ημερομηνία λήξεως, τα λιπαρά, την τιμή τα κτλ . Αν το γιαούρτι είναι πλήρες ή light.Ακόμα να μην ξεχνάμε ποτέ το ρητό “ο ενημερωμένος είναι ο καλύτερος χορτασμένος”.



No comments:

Post a Comment