Friday 25 January 2013

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ


Ο Θηλασμός είναι ότι καλύτερο για το μωρό σας. Το μητρικό γάλα προστατεύει το μωρό σας από αρρώστιες. Μέσω του θηλασμού εσείς και το μωρό σας αναπτύσσετε μια πολύ βαθιά σχέση, η οποία έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο θηλασμός δίνει στο παιδί σας το καλύτερο ξεκίνημα για την ζωή, προστατεύει από αρρώστιες, μειώνει το κόστος του συστήματος υγείας, προστατεύει το περιβάλλον μας, δεν επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, μειώνει την καθημερινή ποσότητα της εργασίας και μακροπρόθεσμα δίνει σε εσάς και στο μωρό σας περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να περνάτε μαζί.





Παρόλα αυτά ο θηλασμός είναι μια διαδικασία, η οποία μαθαίνεται, κάτι που σημαίνει ότι μητέρα και παιδί πρέπει να εξασκηθούν. Αυτό απαιτεί γνώση, χρόνο και υπομονή από την αρχή.

Το μητρικό γάλα περιέχει όλα όσα χρειάζεται το μωρό σας για υγιή ανάπτυξη.
Εκτεταμένη έρευνα έδειξε ότι ο θηλασμός είναι υγιέστερος από το να σιτίζεται το μωρό σας με συμπλήρωμα γάλακτος. Το μητρικό γάλα περιέχει πολλές ουσίες, οι οποίες λειτουργούν δραστικά εναντίον των μολύνσεων. Το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού χρειάζεται 2 χρόνια για να τελειοποιηθεί. Γι’ αυτό το λόγο τα παιδιά που τρέφονται με μητρικό γάλα έχουν ένα μοναδικό πλεονέκτημα.

 Το μητρικό γάλα μειώνει τον κίνδυνο από διάφορες αρρώστιες, όπως φλεγμονή στον μέσω ους, μολύνσεις του αναπνευστικού και ουρικού συστήματος, αλλεργίες, ξαφνικό σύνδρομο βρεφικού θανάτου (SID), διάρροια, δυνατή δερματίτιδα, διαβήτη, βακτηριδιακή μηνιγγίτιδα, αρρώστια Crohn’s (φλεγμονή στο έντερο), κλπ. Οι αλλεργίες στα βρέφη είναι σε έξαρση. Εάν ένα μωρό τρέφεται αποκλειστικά με μητρικό γάλα κατά την διάρκεια των πρώτων 6 μηνών της ζωής του, ο κίνδυνος για αλλεργία μειώνεται μέχρι και 50%. Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο του μωρού να υποφέρει από παχυσαρκία στην μετέπειτα ζωή του. Όλο και περισσότερα μωρά είναι αλλεργικά στο τεχνητό συμπλήρωμα γάλακτος.

Το μητρικό γάλα είναι ευκολοχώνευτο και δυναμώνει το πεπτικό σύστημα του μωρού. Ρουφώντας το στήθος ωφελείται η ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής του στόματος προφυλάσσοντας έτσι από ατελή διαμόρφωση δοντιών ή σιαγόνων και διευκόλυνση εκμάθησης της γλώσσας.

Δεν ωφελείται μόνο το μωρό σας από τον θηλασμό. Οι ορμόνες του θηλασμού υποστηρίζουν την επάνοδο της μήτρας στο φυσιολογικό της μέγεθος, μειώνουν την απώλεια αίματος και τον κίνδυνο μιας μόλυνσης της μήτρας. Οι ορμόνες έχουν ηρεμιστική επίδραση και δυναμώνουν τη σχέση ανάμεσα σε σας και το μωρό σας. Μαθαίνετε να κατανοείτε το μωρό σας γρηγορότερα και καλύτερα.

Επιπλέον, μελέτες έδειξαν ότι ο θηλασμός μειώνει το ποσοστό εμφάνισης καρκίνου στο μαστό, στη μήτρα και στις ωοθήκες. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο κίνδυνος της οστεοπόρωσης είναι αρκετά χαμηλός. Οι μητέρες που θηλάζουν χάνουν τα κιλά της εγκυμοσύνης γρηγορότερα.



Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΑΣ






No comments:

Post a Comment